Forstå dine brugere på dit website - også hvis du har et website med få brugere!

Midt i alt jule-løberiet, så er der en tendens til, at vi ser frem eller tilbage på tiden der kommer eller tiden, som var! Hvis du et til spådom og historie, så skal du surfe videre. Er du derimod til optimering her og nu, så skal du bremse op og læse med.

I juleperioden oplever alle webshops (forhåbentligt) en øget interesse for deres produkter, og det er præcis her, hvor du, især som mindre webshop, har mulighed for at lære en masse om dine brugere og deres adfærd på dit website. De store webshops har altid en mulighed for at teste nye tiltag løbende, da de har en god datapulje at teste i. De mindre kæmper lidt mere med denne del, og det gør test-processen noget mere besværlig og ikke altid retvisende (validt), hvis de anvender en mindre optimal tilgang.

SÅ. Her har du en kort gennemgang af metoder til, hvordan du forstår dine brugere på dit website. 

  • Webanalytics, GTM og Click maps: Analytics er altid et godt sted at starte (og her slutter det desværre for de fleste). Du får et fint overblik over hvor dine brugere kommer fra, og hvad de klikker på. Men pas nu på. Det er et lukket kredsløb for Hvad og Hvordan, men du ved intet om Hvorfor!? Tilføj click mapping, så du blandt andet ser residual-clicks. På denne måde kan du se, hvad dine brugere OGSÅ klikker på, som måske ikke er clickbart! Ja, dem er der mange af! Prøv at kigge på softwares såsom Crazy egg, Hotjar, Clicktale som eksempler. 

  • Session recordings. Session recordings er en god add on til User tests. Her får du en god mulighed for at kigge på reel adfærd og få en feeling af hvorledes dine brugere rent faktisk bruger dit website. Du kan se fejl, analysere funnels og scroll maps. Click tale og Hotjar er også her glimrende softwares.   

  • Survey tools. Online surveys kan være kraftfulde, hvis du stiller de rigtige spørgsmål på den rigtige måde. Dette skal ikke forveksles med pop up/exit survey tools, som er en anden metodik. Der er mange gode spørgsmål derude, men her får du ét, som kan booste dit salg! Her kommer det! Hvad fik dig næsten til ikke at købe hos os? Lej lidt med formuleringen, men det åbner op for de barrierer, som brugerne møder på dit website. Jeg ved, at man godt kan opleve det kontra-intuitivt, at spørge brugere som faktisk har købt et produkt. Men det kan altså være mere brugbart, end at spørge de brugere, som ikke har købt, da disse brugere kan have utroligt mange årsager, som du reelt ikke kan gøre noget ved! 

  • User test. Dette er Consumer centrisk, når det er bedst! Tal med rigtige kunder og observer dem, når de bruger dit website. Du skal selvfølgelig rekruttere dem, som er dit kerne-segment, og herefter skal du forholde dig til metodikken. Du kan give brugerne forskellige opgaver, som typisk er baseret på forskellige hypoteser. Du kan bare observere dem i det stille. Du kan stille dem spørgsmål omkring deres holdninger og du bør optage deres adfærd digitalt!

  • Tal med dit Salgspersonale. Helt kort! Lav en liste til dit salgspersonale eller support. Objections! Og Counterobjections! På den måde hører du kundernes afvisning, og salgspersonalets argumentation på denne afvisning (eller mangel på samme). Det vil give dig et godt overblik over “rigtige” kunders udfordringer og hvorledes de hjælpes over disse forhindringer/barrierer.

  • Analyser konkurrenters website. Kig på de bedste og lær!

  • Tilføj dit telefonnummer på alle sider. Så har brugerne altid en livline!

God fornøjelse derude! 

Kontakt gerne jf@tagtrig.com, hvis du vil vide mere.

Previous
Previous

Om GA4, Server side tracking og visualisering af data via Looker studio. 

Next
Next

Vi vidste det godt! Nu har datatilsynet dog forceret migrationen fra GAU til GA4!